ICT Managers zijn net mensen

Naast een veeleisende functie als ICT manager bij het NWWI is Alex van Eck oprichter van de stichting Enjoy cleaningup.

Zwerfafval is een groot probleem dat het milieu zwaar belast. De ergernis en verbazing over dit groeiende probleem heeft Alex er toe gezet om zijn hond Joy te leren om plastic flesjes te zoeken. Dat ging zo goed dat Joy nu ook getraind is om blikjes en pakjes drinken te vinden. Tijdens het wandelen verzamelen zij zwerfafval en houden ze hun omgeving schoon.

Zo werd de frustratie vervangen door plezier in het opruimen en dat is inmiddels uitgegroeid tot Stichting Enjoy cleaningup met meer dan 70.000 volgers op sociale media. De stichting geeft voorlichting op scholen en organiseert opruimacties waarbij met veel vrijwilligers stranden en natuurgebieden worden opgeruimd.

300 collega’s

Samen met Martin Gaus hondenscholen heeft de stichting een training ontwikkeld om ook jouw hond, net als Joy, te leren om zwerfafval te vinden. Inmiddels heeft Joy al ruim 300 collega’s die op een aaibare manier de wereld een beetje schoner maken.

Geen kerstkaarten

Prodeta ICT vindt de stichting van Alex een mooi initiatief en daarom hebben we besloten om dit jaar geen kerstkaarten te versturen. Het geld dat we hiermee besparen doneren we aan de Stichting Enjoy cleaningup.

Meer weten over Stichting Enjoy cleaningup of zelf een donatie doen? Bezoek de website!

Advies van één van onze specialisten

Als Microsoftexpert bieden wij precies wat jij nodig hebt. We luisteren en komen met een op maat gemaakte oplossing. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen voor een veiligere, efficiëntere en effectievere werkomgeving? Neem contact met ons op voor gratis advies.