ICT moet aansluiten op wensen van mensen!

ICT moet aansluiten op wensen van mensen!

In ons land is er geen organisatie meer te vinden die geen ICT-omgeving heeft. Toch is er niet één unieke omgeving die voor iedereen werkt. Iedere ICT-omgeving heeft z’n eigen unieke kenmerken, elke oplossing werkt weer anders, simpelweg omdat elke organisatie uniek is en geen werkwijze hetzelfde. In deze blog vertelt Robert Kraaijenzang, mede-eigenaar van Prodeta ICT, hoe je ICT-omgeving toch steeds weer goed aan kan sluiten.

Hemd van het lijf

Als wij bij een potentiële opdrachtgever binnenkomen, gaan we eerst in gesprek. We vragen je het hemd van het lijf. We willen precies weten hoe jouw business werkt, hoe je diensten en producten eruitzien, hoe je processen eruitzien, met welke mensen je werkt, welke middelen je hebt, en vooral ook waarom je ‘s ochtends uit je bed springt om aan het werk te gaan. Waar word je blij van? Natuurlijk zoomen we ook in op de wat technischer vraagstukken: Hoe belangrijk is veiligheid voor jou en je business? Wil je overal en altijd kunnen werken, op elk device? Moeten je mensen online kunnen overleggen en soepel kunnen samenwerken aan bestanden? Wil je controle over wie bij welke bestanden kan? Allemaal vragen die we samen met jou doornemen, om zo met een ICT-oplossing te komen die je past als een oude, vertrouwde – maar toch heel hippe – jas.

Natuurlijke nieuwsgierigheid

Zo maken we gebruik van onze natuurlijke nieuwsgierigheid. Maar we maken je ook bewust van mogelijkheden en oplossingen voor uitdagingen waar je misschien nog nooit aan had gedacht. Wil je eigenlijk wel dat medewerkers met hun smartphone bij zakelijke mails en bestanden kunnen komen? Zit er wel een pincode op die telefoon? Is de laptop beveiligd? En wie heeft er nog meer toegang tot die telefoon en laptop? De partner van je medewerker? De kinderen? Zeker als je AVG-gevoelige informatie hebt binnen je bedrijf – en wie heeft dat niet vandaag de dag niet – wil je dat je als bedrijf de controle hebt over zo’n apparaat. Als het toestel kwijtraakt, moet je de mogelijkheid hebben dat je de bedrijfsdata op afstand kunt verwijderen.

Tussenweg

In het voortraject besteden wij dus heel veel tijd aan het verkrijgen van inzicht in jouw organisatie. Maar ook als de oplossing eenmaal staat, zijn we nog niet klaar. Zo hadden we bij Rubix zorg de veiligheid heel serieus genomen. Soms wel iets té veilig naar de smaak van eigenaar Justin. Dan gaan we daarmee aan de slag en zorgen we dat wat makkelijker kunnen omgaan met die documenten waarmee dat kan. Maar privacygevoelige documenten zijn onderhevig aan een strenger beleid. Zo komen we in samenspraak tot de beste oplossing – én zorgen we dat die oplossing ook altijd de best passende oplossing blijft!

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe we met een moderne werkplek ook jouw organisatie verder kunnen helpen? Als gecertificeerde solution provider van Microsoft denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op.

De specialisten van Prodeta ICT

Advies van één van onze specialisten

Als Microsoftexpert bieden wij precies wat jij nodig hebt. We luisteren en komen met een op maat gemaakte oplossing. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen voor een veiligere, efficiëntere en effectievere werkomgeving? Neem contact met ons op voor gratis advies.