Nieuw in Teams – 3×3 video, hand opsteken en persoonlijke achtergronden

In de loop van juni rolt Microsoft een update uit van Teams. Hierin wordt het onder andere mogelijk om vergaderingen en chats in aparte vensters te openen en komt eindelijk de langverwachte 3×3 video weergave beschikbaar.

Hieronder een overzicht van de vernieuwingen die in de loop van juni doorgevoerd zullen worden:

Ruisonderdrukking

We hebben allemaal wel eens deelgenomen aan een vergadering waarin een deelnemer luid op zijn toetsenbord aan het typen is, of iemand zit in de buurt van een huisgenoot die op de achtergrond aan het stofzuigen is. Realtime ruisonderdrukking helpt storende achtergrondgeluiden te minimaliseren, zodat je kunt horen wat er wordt gezegd.

3 x 3 Video weergave

Dit is misschien wel een van de meest gevraagde functies sinds we met z’n allen massaal Teams gebruiken om contact te houden met onze collega’s. Het wordt mogelijk om 9 videobeelden in een scherm weer te geven.

Hand opsteken in een vergadering

Bij grote vergaderingen kan het soms moeilijk zijn voor deelnemers op afstand om aan te geven als ze iets te zeggen hebben. Met de opgestoken hand kan iedereen in de vergadering een visueel signaal afgeven dat ze iets te zeggen hebben.

Vergader knoppen

De knoppen waar mee je de vergadering beheert zweven in de huidige versie boven de camera beelden. Vanaf juni worden deze verplaatst naar de rechterbovenhoek van het scherm.

Pop-up vensters

Met teams kun je binnenkort chats in een apart venster plaatsen waardoor je efficiënter kunt werken doordat je gemakkelijker kunt wisselen tussen lopende gesprekken.

Uitrol

De nieuwe functies komen gelijdelijk beschikbaar. In eerste instantie moet je de nieuwe functies zelf inschakelen. Dit kan door op je profielfoto te klikken en naar Instellingen te gaan. Schakel vervolgens Nieuwe vergader en bel ervaring in (new calling and meetings experiences).

De uitrol zal als volgt plaats vinden:

Juni – Nieuwe ervaringen zijn beschikbaar en gebruikers kunnen dit inschakelen via instellingen.
Juli – Nieuwe Ervaringen zijn standaard ingeschakeld en gebruikers kunnen deze uitschakelen via instellingen.
Augustus – Nieuwe Ervaringen zijn standaard ingeschakeld en gebruikersinstellingen zijn niet langer beschikbaar.

Heb je vragen over het werken met Teams? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Advies van één van onze specialisten

Als Microsoftexpert bieden wij precies wat jij nodig hebt. We luisteren en komen met een op maat gemaakte oplossing. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen voor een veiligere, efficiëntere en effectievere werkomgeving? Neem contact met ons op voor gratis advies.