Windows 11 komt eraan! Wat moet je ermee?

Windows 11 komt eraan! Wat moet je ermee?

Lange tijd werd ervan uitgegaan dat Windows 10 de laatste Windows-versie ooit was. Toch was daar op 24 juni ineens de aankondiging van Windows 11, hét besturingssysteem voor hybride werken en leren. Wat kan Windows 11 voor jouw organisatie betekenen?

Veerkracht is het toverwoord

In de afgelopen 15 maanden is het duidelijker dan ooit geworden dat organisaties veerkracht nodig hebben. Technologie helpt daarbij. COVID-19 heeft de digitale transformatie in één klap zeven jaar vooruitgebracht, blijkt uit onderzoek door McKinsey & Company. Hybride werken – en leren – zijn niet meer weg te denken. Je hebt dus een IT-oplossing nodig waarmee je medewerkers overal en altijd veilig aan het werk kunnen. Een oplossing die ook eenvoudig te beheren is door je IT-team. Windows 11 is zo’n oplossing.

Betere aansluiting

Op 24 juni kondigde Microsoft Windows 11 aan, een onverwachte nieuwe versie van Windows die beter aansluit bij onze huidige manier van werken en leren. Windows 11 biedt een beter gestroomlijnde, persoonlijkere computerervaring, zonder dat prestaties, beveiliging en beheersbaarheid in het geding komen. De gebruikersinterface is gemoderniseerd, terwijl het wel herkenbaar is gebleven. Het Start-menu is moderner en het is gemakkelijker geworden om apps en veelgebruikte documenten te vinden.

Een paar wijzigingen in het kort

Ik denk dat iedereen het wel herkent: werken met verschillende vensters open en continu switchen tussen documenten, presentaties en spreadsheets. Windows 11 gaat efficiënter en slimmer met deze vensters om. Maar er zijn ook visuele verbeteringen aangebracht. Microsoft Office is nu afgestemd op het gekozen Windows-thema, inclusief donkere modus, wit, kleurrijk of donkergrijs. En omdat we virtueel van de ene vergadering in de andere stappen, is er ook veel aandacht besteed aan samenwerkings- en communicatie-apps zoals Microsoft Teams. Zo is het makkelijker om microfoons te muten of te unmuten en zijn de chatbubbels geïntroduceerd. Daarmee hoef je niet meer actief naar de chatfunctie in Teams te gaan om te zien wat iemand zegt, maar verschijnen de chatberichten als gedachtenwolkjes in het scherm. Word je daar erg onrustig van, kun je het ook weer uitzetten.

Eenvoudig te implementeren en te beheren

Hybride werken en leren maken de wereld van onze IT-beheerders er niet eenvoudiger op. Medewerkers kunnen overal en altijd aan het werk, vanaf ieder apparaat. Dat vraagt om een beheeromgeving die daarmee om kan gaan. Windows 11 bouwt voort op de consistente, compatibele en vertrouwde Windows 10-basis. Beheerervaringen zoals Microsoft Endpoint Manager, cloudconfiguratie, Windows Update for Business en Autopilot – zoals we die kennen uit Windows 10 – ondersteunen ook de Windows 11-omgeving.

Nieuwsgierig?

Dit is maar een beknopt overzicht van de mogelijkheden van Windows 11. Benieuwd wat Windows 11 voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je de overstap maakt? Als gecertificeerde solution provider van Microsoft denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op.

De specialisten van Prodeta ICT

Advies van één van onze specialisten

Als Microsoftexpert bieden wij precies wat jij nodig hebt. We luisteren en komen met een op maat gemaakte oplossing. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen voor een veiligere, efficiëntere en effectievere werkomgeving? Neem contact met ons op voor gratis advies.